Nieuws

Groepsweekend 14 t/m 16 september

Van vrijdagavond 14 t/m zondagmiddag 16 september houden we ons groepsweekend dit keer op het scoutinglabelterrein: “Bieslandse Bos” te Pijnacker.

Hierbij nodigen we je uit om je in te schrijven, mocht je toch niet mee willen (maar waarom!?) dan is een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voldoende.
Schrijf je in via onderstaande knop of ga naar sol.scouting.nl (log in en ga naar 'mijn scouting > Spel > inschrijving evenementen > Groepsweekend 2018).

Ja ik ben erbij

groepsweekend

Succesvolle open dag!

Afgelopen zaterdag 16 juni vonden er allerlei spectaculaire activiteiten plaats. De hoge toren die op het veld stond was wel heel erg populair, maar ook het maken van marsmellows of een heerlijke pannenkoek waren een succes! Alle leden en bezoekers hebben het naar hun zin gehad en lachende gezichten laten zien.De foto's zijn hier te vinden. 
Heb je geen wachtwoord ontvangen? Stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke week vinden er leuke activiteiten plaats bij scouting. Ben je nieuwsgierig en wil je graag nog 4 keer vrijblijvend komen kijken? Je bent van harte welkom! Meld je aan via de knop Komen kijken (rechtsbovenin van de website) of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tot gauw!

 opendag18

 

 

Zaterdag 16 juni Open dag! Kom je ook?

De foto's die gemaakt worden tijdens de open dag kan je hier bekijken.
Heb je geen wachtwoord ontvangen? Stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scouting is veel leuker dan je misschien denkt...niets is te gek! Zaterdag 16 juni bent u weer welkom om het zelf mee te maken tijdens de open dag van Scouting Jan van Speyk. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Kinderen kunnen de hele dag inlopen op de boerderij aan de Oosterlandweg 2b. Naast allerlei kleine spelletjes binnen en buiten, is er natuurlijk een kampvuur (marshmellows!!), een toren waar vanaf geabseild kan worden en is er ook een echte vuurchallenge. De activiteiten zijn leuk voor iedereen, van jong tot oud. 

Niet alleen kinderen die eens willen komen kijken bij scouting zijn welkom, ook jongeren en volwassenen hebben heel veel lol op scouting. Misschien vind je het wel leuk om leiding te worden van een groep? Geloof ons, dat is gezellig, leerzaam en zelfs ontspannen!

Als je wilt weten wat Scouting nou precies inhoudt, kom gewoon eens kijken! Dat kan dus op de Open Dag op zaterdag 16 juni tussen 10.00 en 16.00 uur, maar ook tijdens één van de opkomsten doordeweeks.

20170408 Opendag

plantenactie 2018Scouting Jan van Speyk verkoopt weer plantjes

De jaarlijkse plantenactie van Scouting Jan van Speyk uit Mijdrecht is een fenomeen: Scouts voor de deur met een aanhanger vol met fuchsia’s, vlijtige liesjes, geraniums en allerlei andere kleurige plantjes.

Dit jaar komen de Scouts op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 mei langs de deuren in de wijken in Mijdrecht en Wilnis. De plantjes zijn gunstig geprijsd en worden door de Scouts netjes bij de deur gebracht.

Door een beperkt aantal aanhangers en de korte tijd kunnen de Jan van Speykers echter niet overal komen. Daarom is naast de verkoop in de wijken ook elke actiedag verkoop bij de Scoutingboerderij aan de Oosterlandweg 2b in Mijdrecht. Iedereen is van harte welkom van 15.00 tot 21.00 uur.

Het assortiment van de Scouts bestaat uit onder andere uit klein perkgoed als Afrikaantjes, Lobelia’s, Petunia’s, IJsbloemen, Begonia’s, Margrieten, Verbena’s, Vlijtige Liesjes en Allysum. Ook hebben we hangende en staande Geraniums, hangende Petunia’s, prachtige Hollandse Margrieten, paarse Madeliefjes, Bacopa, Surfinia, Sanvitalia en grootbloemige dubbele Knolbegonia’s.

De absolute topper van de afgelopen jaren is de hanging basket met hangpetunia’s. De grote, volop en lang bloeiende pracht voor maar 10 euro is ook dit jaar weer verkrijgbaar!

Plantjes van een goede kwaliteit voor een mooie prijs dus. En u helpt met uw aankoop de leden van Scouting Jan van Speyk, die met de opbrengst nieuwe materialen zoals tenten kunnen aanschaffen.

jvs t shirt 2 1

Het mooie weer is er: wil jij ook een JvS-poloshirt?

UPDATE 21-06-18: Heb je de eerste bestelling gemist en wil je toch nog een polo bestellen? Dat kan nog steeds! Echter de levertijd zal langer duren, zodat er meerdere tegelijk gemaakt kunnen worden. 

UPDATE 07-06-18: naar alle waarschijnlijkheid komen de polo's volgende week binnen! 

Vanaf nu kunnen onze leden een poloshirt bestellen als onderdeel van het uniform. Dit poloshirt mag op warme zomerdagen gedragen worden in plaats van de ScoutFit-blouse, die dan best warm is… We openen in blouse, maar daarna kun je de opkomst draaien in dit veel koelere shirt.

Het bestellen van het poloshirt is niet verplicht. Wie geen JvS-shirt heeft houdt ook op warme dagen gewoon de uniformblouse aan tijdens de opkomsten. Natuurlijk draag je – of je nu je blouse draagt of dit shirt – ook je das!

De poloshirts worden op de voorzijde bedrukt met ons mooie groepslogo. Voor op de achterzijde is een leuke tekst bedacht: "OUD worden of SCOUT blijven?". De poloshirt is in het blauw of oranje te bestellen, beide mag natuurlijk ook. Zie foto’s.

Lees meer...

https://www.youtube.com/watch?v=sovyaqMH494

Gezocht: leider m/v 

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren

De Jan van Speyk groep te Mijdrecht/Wilnis is aangesloten bij Scouting Nederland. De Jan van Speyk groep heeft 160 leden en is van plan verder te groeien.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Mijdrecht/Wilnis betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Een enthousiaste leider m/v (vrijwillig)

Lees meer...

Oudste leden zijn weer overgevlogen

Vandaag 2 september zijn de oudste leden van elke speltak weer overgevlogen naar hun nieuwe speltak.

De middag begon met een gezamenlijk spel. Hierna namen de oudste leden afscheid van hun huidige speltak om over te vliegen naar een speltak. De leden moesten een parcours afleggen, waarbij water en enige spanning en uitdaging uiteraard niet ontbrak. Het was weer een geslaagde middag.

Alle leden weer veel plezier met nieuwe avonturen en uitdagingen bij de nieuwe speltak.

De eerste foto's van het overvliegen zijn te vinden in het fotoalbum.

JvS in Scouting Magazine

Als het goed is, valt het Scouting Magazine vandaag weer op jouw deurmat! Deze keer bevat dit magazine misschien wel een heel speciaal hartkatern met informatie van jouw eigen groep.

Klik hier om de JvS-pagina's te bekijken

 

Bevers gaan weer van start!

In een vergelijkbare maar leukere categorie: Het heeft een tijdje rond gezongen, maar heeft nu ware vormen aangenomen. Vanaf het nieuwe seizoen kunnen we weer van start gaan met een nieuwe Bever speltak!

Wekelijkse opkomsten zullen op zaterdagochtend gehouden worden, van 09.30-11.00u. Het team gaat bestaan uit 2 vaste teamleden, aangevuld met een pool van 5 roulerende teamleden. In een mix van bekende en nieuwe namen gaan zij de organisatie, planning en uitvoering van de opkomsten op zich nemen. 

Om de start van het seizoen levendig te kunnen beginnen heb ik het team een klein startbudget toegezegd om wat flyers te kunnen maken. Zo kan er via de WEK-speltakken, met de opendag alsook op basisscholen al aan wat promotie gedaan worden. Uitertaard hopen we dat ook jullie allemaal de aankondiging verspreiden bij de doelgroep.

Welpen (tijdelijk) gestopt

Zoals sommigen van jullie al gehoord hebben zit het onze welpen momenteel niet mee. Na al een tijd gedraaid te hebben met maar 4 welpen, als ook een erg klein leiding team heeft de leiding in overleg met zowel ouders als bestuur de stap genomen om een doorstart te maken op zaterdag ochtend. Samen met het openstellen voor zowel jongens als meisjes hebben we de hoop dat dit voor nieuwe aanwas kan zorgen. Momenteel is het ledenaantal van de speltak echter een harde nul, en is de speltak dus momenteel niet meer actief.

Met het Welpen team hebben we afgesproken een pauze in te lassen. In de tussentijd doen we ons best om de bevolking te laten weten dat we op zaterdag opkomst hebben, en weer willen beginnen in het nieuwe seizoen. Het leiding team blijft gelukkig actief binnen onze groep, en heeft een plek gevonden bij de Esta's en bij de Explo's.

Ik hoop dat iedereen de opeenvolging van keuzes begrijpt, en dat we binnen niet al te lange tijd weer een welpen speltak kunnen opzetten.

SponsorKliks

 

Privacy beleid

Gebruik beeldmateriaal


Lid worden of informatie?
 SJA logo 200px aStichting Jongeren Actief maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten.