Nieuws

jvs t shirt 2 1

Het mooie weer is er: wil jij ook een JvS-poloshirt?

Vanaf nu kunnen onze leden een poloshirt bestellen als onderdeel van het uniform. Dit poloshirt mag op warme zomerdagen gedragen worden in plaats van de ScoutFit-blouse, die dan best warm is… We openen in blouse, maar daarna kun je de opkomst draaien in dit veel koelere shirt.

Het bestellen van het poloshirt is niet verplicht. Wie geen JvS-shirt heeft houdt ook op warme dagen gewoon de uniformblouse aan tijdens de opkomsten. Natuurlijk draag je – of je nu je blouse draagt of dit shirt – ook je das!

De poloshirts worden op de voorzijde bedrukt met ons mooie groepslogo. Voor op de achterzijde is een leuke tekst bedacht: "OUD worden of SCOUT blijven?". De poloshirt is in het blauw of oranje te bestellen, beide mag natuurlijk ook. Zie foto’s.

Lees meer...

Banner 468 602

Gezocht: leider m/v 

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren

De Jan van Speyk groep te Mijdrecht/Wilnis is aangesloten bij Scouting Nederland. De Jan van Speyk groep heeft 160 leden en is van plan verder te groeien.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Mijdrecht/Wilnis betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Een enthousiaste leider m/v (vrijwillig)

Lees meer...

Oudste leden zijn weer overgevlogen

Vandaag 2 september zijn de oudste leden van elke speltak weer overgevlogen naar hun nieuwe speltak.

De middag begon met een gezamenlijk spel. Hierna namen de oudste leden afscheid van hun huidige speltak om over te vliegen naar een speltak. De leden moesten een parcours afleggen, waarbij water en enige spanning en uitdaging uiteraard niet ontbrak. Het was weer een geslaagde middag.

Alle leden weer veel plezier met nieuwe avonturen en uitdagingen bij de nieuwe speltak.

De eerste foto's van het overvliegen zijn te vinden in het fotoalbum.

Slootje springen

Het einde van het seizoen komt in zicht en dat brengt ook warme dagen met zich mee.

Op woensdag 21 juni en vrijdag 23 juni zijn alle speltakken over het gebouwde parcours geklommen! Wat waren het een geweldige avonden.
Wij hebben erg genoten van het slootje springen en willen jullie bedanken voor de hilarische momenten!!! Benieuwd naar de foto's? Neem een kijkje in het fotoalbum!

JvS in Scouting Magazine

Als het goed is, valt het Scouting Magazine vandaag weer op jouw deurmat! Deze keer bevat dit magazine misschien wel een heel speciaal hartkatern met informatie van jouw eigen groep.

Klik hier om de JvS-pagina's te bekijken

 

plantenactie16Helpt u een handje? Koop een Scoutingplantje!

Onze jaarlijkse plantenactie is een fenomeen: Scouts voor de deur met een aanhanger vol met fuchsia’s, vlijtige liesjes, geraniums en allerlei andere kleurige plantjes.
Dit jaar komen de Scouts op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 mei langs de deuren in de wijken in Mijdrecht en Wilnis. De plantjes zijn gunstig geprijsd en worden door de Scouts netjes bij de deur gebracht.

Door een beperkt aantal aanhangers en de korte tijd kunnen de Jan van Speykers echter niet overal komen. Daarom is naast de verkoop in de wijken ook elke actiedag verkoop bij de Scoutingboerderij aan de Oosterlandweg 2b in Mijdrecht. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 21.00 uur.

Het assortiment van de Scouts bestaat uit onder andere uit klein perkgoed als Afrikaantjes, Lobelia’s, Petunia’s, IJsbloemen, Begonia’s, Margrieten, Verbena’s, Vlijtige Liesjes en Allysum voor slechts 75 cent per stuk.
Hangende en staande Geraniums, prachtige Spaanse Margrieten, Bacopa, Surfinia, Sanvitalia en grootbloemige dubbele Knolbegonia’s kosten slechts € 1,95.
De absolute topper van de afgelopen jaren is de hanging basket met hangpetunia’s. De grote, volop en lang bloeiende pracht voor maar 10 euro is ook dit jaar weer verkrijgbaar!

Plantjes van een goede kwaliteit voor een mooie prijs dus! En u helpt met uw aankoop de leden van Scouting Jan van Speyk, die met de opbrengst nieuwe materialen zoals tenten kunnen aanschaffen.

Vragen of meer info via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.

4mei2017Dodenherdenking

Op donderdag 4 mei zijn we samen met de Pandergroep uit Abcoude aanwezig geweest bij de dodenherdenking in Mijdrecht.

We hebben meegelopen in de tocht naar het monument. Een aantal leden hebben de kransen gedragen.

De Jan van Speyk was met veel leden aanwezig om stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. 
Ook RTV Ronde Venen was aanwezig, klik hier voor de videobeelden. Of kijk in ons eigen fotoalbum voor meer foto's.

 

Opendag groot succes!

Het weer zat mee en we hebben veel bezoekers van jong tot oud een leuke middag bezorgd. De open dag bij scouting Jan van Speyk viel dit jaar op 8 april. Vrienden, de kinderen en hun ouders konden meedoen en kennismaken met de uitdagende scoutingactiviteiten! Bij deze scouting is geen gebrek aan creativiteit: je kon pannenkoeken eten, broodje bakken boven het kampvuur! En dat was zeker nog niet alles, de kinderen gingen de strijd aan met elkaar bij het kubb en je kon sjoelen met perzikken. Allemaal activiteiten vol verrassingen. Scouting Jan van Speyk hoopt vele nieuwe gezichten te mogen ontvangen.

Lijkt het je leuk om eens echt mee te doen met een van onze speltakken, of lijkt leiding worden je wat? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat je wil komen.

Ben je op de foto gezet? Check dan ons fotoalbum.

20170408 Opendag

opendag1Alle kinderen welkom op Open Dag op 8 april

Van een kabelbaan roetsjen, een stormbaan bedwingen en je eigen brood boven een kampvuur bakken? Het kan op de Open Dag van Scouting Jan van Speyk! Iedereen is welkom op zaterdag 8 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Kinderen kunnen de hele dag inlopen op de boerderij aan de Oosterlandweg 2b. Naast allerlei kleine spelletjes binnen en buiten, is er natuurlijk een kampvuur, een kabelbaan en kan er een potje sumoworstelen gedaan worden in zo een grappig pak. En heb je ooit wel eens ‘ levend zeeslag’ gedaan? De activiteiten zijn leuk voor kiinderen van jong tot oud. Tussen 12.00 en 13.00 wordt er een groot gezamenlijk spel georganiseerd.          

Als je wilt weten wat Scouting nou precies inhoudt, kom gewoon eens kijken! Dat kan dus op de Open Dag op zaterdag 8 april tussen 10.00 en 16.00 uur, maar ook tijdens één van de opkomsten doordeweeks. 

 

opendag2

opendag3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nldoet1721 klussers actief tijdens NL DOET

Op zaterdag 11 maart vanaf half 10 stonden de eerste vrijwilligers al te trappelen om aan de geplande klussen te beginnen. In totaal zijn er 21 doeners in de weer geweest om goten te reinigen, struiken en bomen te snoeien, banken te repareren, tafelbladen te verstevigen, de start van de bouw van een klim-speelobject te verwezenlijken, een aanhanger vol troep weg te brengen, een koelkast verwisselen en tenten uit de opslag te controleren op bruikbaarheid.

Tussendoor werd er koffie, thee en limonade gedronken en vlaai gegeten. De lunch was een heerlijke soep met broodjes knakworst.

Om drie uur werd het klusmateriaal opgeruimd en gingen de klussers huiswaarts.

Het was een gezellige en zonnige NL DOET dag. Alle klussen die gewoonlijk blijven liggen, zijn nu eindelijk weggewerkt. Iedereen bedankt voor de hulp en een extra dankjewel aan het Oranjefonds. Door hun sponsoring hebben we een begin kunnen maken van het klim-speelobject.

 

bkf2017

Start 2017 met feestelijke Boerenkoolfuif!

Vrijdag 13 januari zijn we weer gestart met de traditionele Boerenkoolfuif.

Zoals elk jaar komt de hele scoutinggroep samen om boerenkool met elkaar te eten en zo het jaar te openen. Na een overheerlijk bord boerenkool met worst en spekjes kon de activiteit beginnen. Waarom moesten we nou schone sokken aan?? 

Eerst nog even afwassen en toen jas aan. De bevers, kabouterwelpen en esta's werden in de auto's geladen en naar de bowling gereden. De padvindsters en verkenners gingen op de fiets. Gelukkig was het op dat moment wel droog!
Bij de bowling aangekomen, was het even zoeken naar de juiste maat schoenen en bowlingbaan en het feest kon beginnen.

In tussentijd werd door de kaderleden en explorers de boerderij weer netjes opgeruimd en schoongemaakt. Om daarna ook naar de bowling te vertrekken. Om 20.30 uur gingen de bevers t/m de verkenners naar huis en was het tijd voor de explorers en kaderleden om hun beste bowl-kunsten te laten zien. Al met al een gezellige, geslaagde boerenkoolfuif en een mooi begin van 2017!

Ga naar het fotoalbum voor de foto's.

Een geslaagde reünie 8 oktober 2016

Reunie 2016Tijdens de reünie op 8 oktober 2016 werd er vanaf 15.00 uur gepraat, gefeest, gelachen, gegeten en gedronken in de lokalen van de esta's en verkenners en voor de deur van ons scoutinggebouw.

Er waren verschillende manieren om herinneringen op te halen, zo waren er vele foto's, collages, krantenknipsels.
De hele avond stond in het thema van herinneringen ophalen en natuurlijk scouting! Het was ontzettend leuk dat veel bezoekers zelf nog foto’s meenamen, verhalen kwamen delen en met elkaar op de foto gingen! Gezellig bij het kampvuur of onder het genot van de vrolijke noten van Titus en de Titerina's of Dweilorkest Dorst!

Alle foto's terugkijken? Ga naar het foto-album

 

Vlog van Titus en de Titerinas

JvS telt 150 leden!

150e lid
Scouting Jan van Speyk groeit en heeft sinds kort maar liefst 150 actieve leden.

Naomi, Brian en Naomi draaien sinds een aantal weken met de welpen mee en zullen na zomervakantie ook echt geinstalleerd gaan worden. Ze vonden het zo leuk bij de esta's of kabouterwelpen dat ze besloten om lid te worden.

Aangezien er niet exact bekend is wie van de drie het 150e lid is, hebben we ze allemaal in het zonnetje gezet: ze ontvingen een JvS-mok met daarin snoepjes in de groepskleuren.

 

 

 

SponsorKliks

 SJA logo 200px aStichting Jongeren Actief maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten.